Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της αντιδικτατορικής αντίστασης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης. Ανταποκριτής, για πολλά χρόνια, της Αυγής στο Βελιγράδι και μετέπειτα συντάκτης της Ελευθεροτυπίας.
Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης έζησε στο Βελιγράδι απ’ το 1975 ως το 1989 όπου αποφοίτησε απ’ τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου και υπήρξε ανταποκριτής των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία», ενώ συνεργάστηκε με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Έγραψε τα βιβλία: «Γιουγκοσλαβία- η έκρηξη του εθνικισμού» 1η έκδ.1991, 2η 1996, εκδ. Παρασκήνιο. «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας» 1999,εκδ. Παρατηρητής.
Επιμελήθηκε τα βιβλία «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» 1998 και «Μιλόσεβιτς ένας επιτάφιος» 2001, εκδ. Παρατηρητής.
Μετέφρασε μεταξύ των άλλων Μέσα Σελίμοβιτς «Ο Δερβίσης και ο Θάνατος», Λάν-τισλαβ Μνιάτσκο «Η γεύση της εξουσίας», Κάρελ Κόσικ «Η διαλεκτική του συγκεκριμένου» και «Η διαλεκτική της κρίσης» Νεμπόϊσα Πόποβ «Ο σερβικός λαϊκισμός», Μπρ. Στσεπάνοβιτς «Στόμα γεμάτο χώμα», «Ο θάνατος του κυρίου Γκόλουζα», «Η απολύτρωση». Ντρ. Μιχαϊλοβιτς «Όταν άνθιζαν τα κολοκύθια», Μίλοραντ Πάβιτς «Το λεξικό των Χαζάρων». Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το «Athens Review of books».
Οι απόψεις του έχουν αποτυπωθεί σε δύο βιβλία, Το “Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017” και “Ο σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του”.
Ανταποκριτής, για πολλά χρόνια, της Αυγής στο Βελιγράδι και μετέπειτα συντάκτης της Ελευθεροτυπίας μίλησε, κόντρα στο ρεύμα της εποχής, για τη βαρβαρότητα του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, ενώ προλόγισε και επιμελήθηκε το συλλογικό τόμο «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία”.