«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η κα Γεννηματά με αφορμή την εξέλιξη που είχε το θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων.
«Αυτό που έγινε με τα voucher είναι πως χρησιμοποιήθηκε η ανάγκη των επιστημόνων για να εξυπηρετηθούν εταιρείες με ειδικές πλατφόρμες, φίλα προσκείμενες σε πρόσωπα της κυβέρνησης», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «88 εκατομμύρια θα μοιράζονταν σε πάσης φύσεως μεσάζοντες για προγράμματα μαϊμού. Αυτό αποκαλύφθηκε, γι’ αυτό η κυβέρνηση έτρεξε να μαζέψει τα άπλυτά της. Πρώτοι εμείς καταγγείλαμε το στήσιμο της κομπίνας. Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Από αυτόν εκπορεύονται οι αποφάσεις». «Στο πρωθυπουργικό γραφείο συμφωνήθηκε το πρόγραμμα, γι’ αυτό ο υπουργός Εργασίας παραμένει στη θέση του», είπε η Φώφη Γεννηματά.
Κριτική όμως άσκησε και στην κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τα εργασιακά λέγοντας ότι η κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει έμπρακτα των υγειονομικών με ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, αρνείται το ειδικό επίδομα των 300.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, των 110.000 συνταξιούχων που δεν έχουν λάβει σύνταξη αλλά και των εργαζομένων στον τομέα τουρισμού και επιπλέον επιχειρεί να καθιερώσει εκ περιτροπής εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, η κα Γεννηματά μίλησε για συνειδητή καθυστέρηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση του επισιτισμού.
Παράλληλα, η κ. Γεννηματά καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις στο Συμβούλιο Κορυφής. «Στο συμβούλιο κορυφής, για άλλη μια φορά, δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Με δισταγμούς δεν πάει μπροστά η Ένωση. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και ασπιρίνες», επισήμανε, για να συμπληρώσει:
«Θέλει νέο χρήμα και ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ευρωπαϊκά ομόλογα, επιχορηγήσεις και όχι δάνεια στα κράτη-μέλη». Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε όλα αυτά και όχι να κρυφτεί πίσω από δηλώσεις άλλων αρχηγών κρατών, τόνισε.