Mε πρώτο οδικό χάρτη ένα πολυσέλιδο «τεχνοκρατικό» πόρισμα, το οποίο θέτει το πλαίσιο για στροφή της χώρας σε τροχιά μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης, με 15 κεντρικούς πυλώνες και επτά βασικές προτεραιότητες, το Μαξίμου αρχίζει επισήμως να χαράσσει τη στρατηγική του για την αποκαλούμενη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον «μεταμόρφωση» της οικονομίας, μέσα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Το ψαλίδι σε φορολογικά βάρη, η διευκόλυνση επενδύσεων, ο εκσυγχρονισμός του Ασφαλιστικού, η πολυεπίπεδη στήριξη της απασχόλησης και οι ψηφιακές πολιτικές βρίσκονται ψηλά στις εισηγήσεις της ομάδας υπό τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη.
Οι 100 σελίδες του ενδιάμεσου πορίσματος (το τελικό αναμένεται τον Σεπτέμβριο) βρίσκονται, κατά πληροφορίες από χθες, στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και των εξ απορρήτων του, δείχνοντας το πού πρέπει να διοχετευτούν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια στην επόμενη τετραετία.
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλλη στο δελτίο ειδήσεων του Open, μια από τις προτάσεις της επιτροπής είναι και η ενίσχυση του κεφαλαιοποιητικού συνταξιοδοτικού συστήματος, κάτι που αποτελεί γνωστή πρόταση και της τρόϊκας από την εποχή του πρώτου μνημονίου -και εν μέρει συντελέστηκε. Πρακτικά, όμως, κάτι τέτοιο, όπως λένε οι ειδικοί, θα οδηγούσε σε ένα νέο κύκλο μείωσης των συντάξεων.
Πηγή: tovima.gr