Στην περίπτωση των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ είναι προφανές ότι εξαντλήθηκαν όλες εμμονές και η τιμωρητικότητα εγχωρίων και αλλοδαπών τροϊκανών. Όσα συμβαίνουν στο ΕΜΠ είναι επίσης προφανές ότι αποτελούν το αδιέξοδο που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές και οι χειρισμοί των προηγούμενων ηγεσιών του υπ. Παιδείας.
Όμως, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ένα άριστο Ίδρυμα, δεν πρέπει να κλείσει. Το εξάμηνο δεν πρέπει να χαθεί. Διοικητικό και καθηγητικό προσωπικό οφείλουν σε συνεργασία να “σώσουν” τους αγωνιούντες φοιτητές.
Ο δε Α. Λοβέρδος οφείλει να δεσμευτεί. Καμία απόλυση στον χώρο της τριτοβάθμιας όπου αποδεδειγμένα λείπει και δεν πλεονάζει προσωπικό. Οι πολιτικές της τρόϊκας διέλυσαν τα ΑΕΙ προς τέρψη των ιδιωτικών “μαγαζιών” που ενισχύονται, συχνά με την πολιτική ενίσχυση κυβερνητικών αξιωματούχων.
Αφού ο Μάκης Βορίδης ανακοινώνει προσλήψεις στην Υγεία και αύξηση του προϋπολογισμού, μπορεί, προφανώς, και ο υπ. Παιδείας να δεσμευτεί αναλόγως. Τώρα, όχι αύριο. Το Πολυτεχνείο, όμως, πρέπει να ανοίξει αμέσως.
Καμία προοπτική διάσωσης -πολύ περισσότερο ανάπτυξης- δεν έχει αυτός ο τόπος εάν δεν περισώσει και δεν αναβαθμίσει τα ελάχιστα “κύτταρα γνώσης” και τις εστίες παραγωγής επιστημόνων που του έχουν απομείνει. Πριν φύγουν όλοι οι νέοι στο εξωτερικό, αναγκαστικά πρόθυμοι γκάσταρμπάϊντερς νέου τύπου για την αναπτυξιακή μηχανή του πλεονασματικού ευρωπαϊκού βορρά.
Σώφρωνες κάθε πλευράς κινηθείτε…