© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Γίγαντες πλακί: Μία ελληνική συνταγή 2.500 χρόνων

by NewsEdit

Η αρχαία ελληνική κουζίνα είχε πολλές διαφορετικές συνταγές που δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά σήμερα. Ωστόσο, μια συνταγή που μπορεί να γίνει ακόμα σήμερα είναι το “Γίγαντες πλακούντα” (Gigantes Plaki).

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση γίγαντες (φασόλια λαδερά) και ντομάτες, και είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό ή πλαϊνό πιάτο. Παρακάτω είναι η συνταγή για τα Γίγαντες Πλακούντα:

Υλικά:

  • 500γρ γίγαντες (φασόλια λαδερά)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Περίπου 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • Λίγο λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τους γίγαντες σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζωμό κοτόπουλου αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει πιο παχιά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους γίγαντες και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.
  7. Σερβίρουμε τους γίγαντες πλακούντα στη θερμοκρασία δωματίου με λίγο λεμόνι.

Αυτή η συνταγή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά η βασική της μορφή παραμένει

Latest Articles
Instagram
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress