Copyright © 2025 anatropinews. Created by: SiteDesign

Μενού Μεγάλης Τρίτης: Ρεβιθάδα στο φούρνο και ντολμαδάκια γιαλαντζί

by NewsEdit

Για τη Μεγάλη Τρίτη, κατά την οποία η παράδοση θέλει νηστίσιμα φαγητά (χωρίς κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά), αλλά συνήθως επιτρέπεται το λάδι, ιδού ένα πλήρες νηστίσιμο μενού για την ημέρα:

Πρωινό: Πορτοκαλοκέικ Νηστίσιμο με Ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύεις όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα.
  3. Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα και την κανέλα.
  4. Ψήνεις σε λαδωμένη φόρμα για 40-45 λεπτά.

Σερβίρεις με λίγες σταφίδες ή ξηρούς καρπούς από πάνω.


Μεσημεριανό: Ρεβιθάδα στον Φούρνο

Υλικά:

  • 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Βράζεις τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα βάζεις σε γάστρα με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ψήνεις στους 180°C για 1 ώρα, μέχρι να μελώσουν.

Βραδινό: Ντολμαδάκια γιαλαντζί (νηστίσιμα)

Υλικά:

  • 250 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Μαϊντανός, δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Περιχύνεις με λάδι και λεμόνι και τα σιγοβράζεις για 40 λεπτά.

Σοτάρεις τα κρεμμύδια και προσθέτεις το ρύζι και τα μυρωδικά.

Τυλίγεις μικρά ντολμαδάκια και τα στρώνεις στην κατσαρόλα.

Latest Articles
Instagram
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress