© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Ράμεν: Mε χοιρινό, νουντλς, λαχανικά και αυγό

by NewsEdit

Ένα πλήρες, λαχταριστό, comfort γεύμα, γεμάτο νοστιμιά είναι αυτή η σούπα με σταρένια νουντλς, χοιρινό κρέας, μανιτάρια και αυγά.

30′ προετοιμασία

1 ώρα και 35′ μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες και 5′

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  2 1⁄2 λίτρα σπιτικός ζωμός κότας
  •  500 γρ. ράμεν νουντλς (είναι από σιτάρι, λεπτά και μακριά) ή άλλα της αρεσκείας μας
  •  200 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
  •  1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  •  1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  •  4 κουτ. σούπας μίριν (γλυκό κρασί από ρύζι με περίπου 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ) ή λευκό, γλυκό κρασί
  •  60 ml σάλτσα σόγιας
  •  800 γρ. χοιρινή πανσέτα (1 ενιαίο κομμάτι)
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  6 αυγά, βρασμένα μελάτα

Για το ντρέσινγκ

  •  2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  •  1 κουτ. σούπας μίριν το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
  •  1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ράμεν: ασιατική σούπα με χοιρινό, νουντλς, λαχανικά και αυγό, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 190° C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 60 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη χοιρινή πανσέτα για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Την αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μια μικρή γάστρα, προσθέτουμε 100 ml νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  4. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε 12 λεπτές φέτες πάχους 2 εκ.
  5. Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα νουντλς ή τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
  6. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το τζίντζερ για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το μίριν και τη σόγια και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το υγρό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. ςε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε στα πιάτα τα νουντλς, περιχύνουμε με το ζωμό που φτιάξαμε (υγρό+στερεά), βάζουμε 2 φέτες από τη χοιρινή πανσέτα και ένα αυγό μελάτο σε κάθε μερίδα, περιχύνουμε με λίγο από το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Το ράμεν τρώγεται ζεστό ή χλιαρό. Είναι καλύτερο την επομένη, όταν το ξαναζεστάνουμε (η πανσέτα, όμως, είναι καλύτερη φρεσκοψημένη).

Πηγή: Γαστρονόμος

Latest Articles
Instagram
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress