Το πιο δημοφιλές και χαρακτηριστικό γλυκό του καλοκαιριού στην Ελλάδα είναι η Πάβλοβα, ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό με βάση τη μαρέγκα, κρέμα, σαντιγί και φρέσκα φρούτα, κυρίως φράουλες.
Η Πάβλοβα είναι ιδανική για τους ζεστούς μήνες, καθώς δεν βαραίνει και προσφέρει μια δροσερή γλυκιά απόλαυση που συνδυάζει την τραγανή μαρέγκα με την απαλή κρέμα και τη φρεσκάδα των φρούτων.
Υλικά για Πάβλοβα
- 4 ασπράδια αυγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού
- 250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- Φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120°C. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει γυαλιστερή και σφιχτή.
- Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το ξύδι, ανακατεύοντας απαλά.
- Απλώνετε τη μαρέγκα σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζοντας έναν κύκλο με ελαφρώς ανυψωμένα τοιχώματα για να κρατήσει την κρέμα.
- Ψήνετε για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια αφήνετε την πάβλοβα να κρυώσει μέσα στον φούρνο με την πόρτα λίγο ανοιχτή.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώνετε πάνω στη μαρέγκα.
- Γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες ή άλλα φρούτα της επιλογής σας.
- Φυλάσσετε στο ψυγείο και σερβίρετε δροσερό.
Η Πάβλοβα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό που συνδυάζει απλότητα, δροσιά και γεύση, ιδανικό για να απολαύσετε τις ζεστές μέρες με μια γλυκιά νότα.
- Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και… χιόνια
- Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο δημοφιλείς – Δυσοίωνη εικόνα για την κυβέρνηση μετά τη ΔΕΘ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Φωτιές άναψε η κατάθεση Σημανδράκου
- 19.489 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2026 – Πού κατανέμονται
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Ένας μήνας χωρίς δρομολόγια για την επέκταση προς Καλαμαριά










