11 Δεκ 2025

Δείτε επίσης

Image Not Found
Image Not Found

Cacio e pepe: ΑΥΤΗ είναι η αυθεντική συνταγή του

Image

Η αυθεντική συνταγή του Cacio e Pepe περιλαμβάνει μόνο τρία βασικά υλικά: ζυμαρικά (συνήθως spaghetti ή bucatini), τυρί Pecorino Romano και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Η παρασκευή γίνεται ως εξής:

  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι και προσθέτετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Στο μεταξύ, ανακατεύετε το τριμμένο Pecorino Romano με 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών, ώστε να γίνει κρεμώδες μείγμα.
  • Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στο τηγάνι με το πιπέρι και το νερό.
  • Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα που καλύπτει τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρετε αμέσως, με επιπλέον τριμμένο Pecorino και πιπέρι αν επιθυμείτε.

Αυτή η απλή αλλά γευστική συνταγή βασίζεται στην ισορροπία της κρεμώδους υφής του τυριού και της έντονης γεύσης του μαύρου πιπεριού, στοιχεία που καθιστούν το Cacio e Pepe ένα κλασικό πιάτο της Ρώμης.

Image Not Found
Image Not Found

Δείτε επίσης

Cacio e pepe: ΑΥΤΗ είναι η αυθεντική συνταγή του – staging.anatropinews.gr