Υλικά
- 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό
- 200 γρ. ξινό τραχανά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 200 γρ. (περίπου 3/4 του φλυτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. φέτα
- 180 γρ. κασέρι
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 4 αυγά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το νερό ή το ζωμό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε τον τραχανά να βράσει. Ανακατέψτε συχνά και μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά, τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά. Ψιλοκόψτε και τσιγαρίστε ενα κρεμμύδι. Παράλληλα τρίψτε τα τυριά και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Βάλτε τα σε μπολ και προσθέστε τον τραχανά όταν κρυώσει καλά. Ρίξτε τα 3 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και αν είναι αρκετά αραιός ο χυλός, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Αν είναι πολύ σφιχτός, αραιώστε με λίγο χλιαρό νερό. Αλείψτε το ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αδειάστε σε αυτό το χυλό. Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο, αλείψτε την επιφάνεια τις πίτας. Ψήστε στον αέρα, στους 170oC για 1 ώρα και αφήστε να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια.