Υλικά
227 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου πένες, κοχύλια
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μεσαίο κολοκυθάκι κομμένο στα τέσσερα
450 γραμμάρια ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, γραβιέρα ή της επιλογής σου)
1/4 φλιτζανιού μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά χωρίς αλάτι.Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μαγείρεψε το μπέικον για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.Αφαίρεσε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και σόταρε μέσα στο λάδι που τηγάνισες το μπέικον το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Πρόσθεσε και το καλαμπόκι και τις ντομάτες και μαγείρεψε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας και ανακάτεψε.Μαγείρεψε 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συχνά.Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι τυρί, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
Για το dressing της σαλάτας:
Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.Χτύπησέ τα σε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακάτεψε το dressing με 6 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα.