Υλικά:
200γρ. μανιτάρια
½ κιλό φασόλια γίγαντες
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 ξερά μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
Κόκκινο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 10 με 12 ώρες. Αφού ξεπλύνουμε καλά τα φασόλια τα βράζουμε με τα καρότα, ώσπου να μαλακώσουν (χωρίς να λιώσουν). Στη συνέχεια σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με την ντομάτα, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι και ρίχνουμε λίγο από το νερό που βράσανε τα φασόλια. Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει (5 – 10 λεπτά). Βάζουμε τα φασόλια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο σε 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.