Υλικά
•350 γρ. μπισκότα digestive
•200 γρ. βούτυρο ζωικό λιωμένο
•200 ml κρέμα γάλακτος
•200 γρ. τυρί κρέμα
•100 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο λιωμένη
•1 μερέντα, nutella ή άλλη παρόμοια κρέμα
•σκόνη κακάο και τρούφα (προαιρετικά)
•κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
•Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε σε φόρμα για τάρτες, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, στρώνοντας ομοιόμορφα το μείγμα μας ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
•Το βάζουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
•Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη μερέντα, τη λιωμένη σοκολάτα και δοκιμάζουμε. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε το γλυκό μας λίγο αλκοολικό 1-2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ. Αν θέλουμε λιγότερο γλυκό το μείγμα προσθέτουμε σκόνη κακάο.
•Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας πάνω στη βάση του cheesecake και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει(περίπου 1-2 ώρες)
•Αν θέλουμε προσθέτουμε τρούφα από πάνω.