Υλικά
-1 κιλό κιμά χοιρινό
-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-1 αβγό
-1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
-4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
-700 γρ. καρότα
-1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-250 γρ. φέτα χοντροκομμένη
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
-700 γρ. ντομάτα τριμμένη
-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζυμώνουμε τον κιμά με τη μισή φρυγανιά, το αβγό, το γλυκάνισο, το μισό κύμινο, το τζίντζερ, 2 κουτ. γλυκού αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Φτιάχνουμε 30-35 κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια και τα τηγανίζουμε και αυτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Στο ενδιάμεσο, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο κύμινο σε μισό φλιτζάνι λάδι για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Στρώνουμε σε ταψάκι τα κεφτεδάκια και βάζουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τα καρότα. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη φρυγανιά με τη φέτα και τον μαϊντανό και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τη σάλτσα. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.