Ένα δήθεν «σαρδάμ» από τον Μάκη Βορίδη ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις πάνω και κάτω από τη “ζώνη” στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατά του Στ. Κασσελάκη.
Ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στον Στ. Κασσελάκη δήλωσε πως «ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά», όπου μετά τις αντιδράσεις ανακάλεσε αναφέροντας πως έκανε λάθος.
Αργότερα την σκυτάλη πήρε ο Θάνος Πλεύρης αναφέροντας πως «ο κ. Κασσελάκης χαρακτήριζε τους βουλευτές της ΝΔ χειροκροτητές και υποσχόταν ότι θα φέρνει νομοσχέδια μετά από διαβούλευση με τους πολίτες. Έδειξε με την δήλωσή του άγνοια των διαδικασιών γι’ αυτό και χάρηκα όταν τον είδα σήμερα στην Ολομέλεια. Αλλά τελικά τι επέλεξε να κάνει ο κ. Κασσελάκης; Να εμφανιστεί ως χειροκροτητής. Κάθισε στα έδρανα τον αξιωματούχων παρουσία 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. οι οποίοι αν και είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του νέου τους προέδρου, οι μισοί επέλεξαν να μην έρθουν, χειροκρότησε και απήλθε. Δεν έδειξε έστω το ενδιαφέρον να δει πως λειτουργεί η νομοθετική εργασία».
Ανάμεσα στα άλλα συμπλήρωσε πως «θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης σήμερα να είναι βουλευτής, αρκούσε η παραίτηση ενός βουλευτή επικρατείας και των πρώτων επιλαχόντων. Όμως δεν θέλει να μπει στην Βουλή γιατί τότε θα αναγκαζόταν να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα».
Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «σηματοδοτεί το τέλος της Αριστεράς, υπό την έννοια μιας πολιτικής και ιδεολογικής χρεωκοπίας. ‘Ανθρωποι που έχουν μια πορεία […] όταν τελικώς ηττώνται -και μιλώ για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκαν από έναν άνθρωπο που δεν είχε οποιαδήποτε σχέση και αναφορά με αυτό το χώρο- είναι προφανές ότι είναι αποτέλεσμα μιας ιδεολογικο-πολιτικής χρεωκοπίας, μιας στρατηγικής ήττας […] Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσα να σκεφθώ καλύτερο τέλος (σσ της Αριστεράς) ακόμη και εγώ», προσέθεσε. Διευκρίνισε δε, ότι η ανάδειξη του Στ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό «δεν σημαίνει ότι μπορεί να μεταλλαγεί σε κάτι άλλο, οι άνθρωποι που τον ψηφίζουν, έχουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα».
Κληθείς, εξ άλλου, να σχολιάσει το χθεσινό παραλληλισμό, από τον πρωθυπουργό, του Στ. Κασσελάκη με το κενό, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «το κενό είναι κενό, είναι άνευ περιεχομένου και μέχρι στιγμής δεν έχουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο σε αυτό το οποίο υποτίθεται ότι κομίζει ο κ. Κασσελάκης». Στο σημείο αυτό δε, διευκρίνισε ότι η αναφορά του, νωρίτερα, στη Βουλή, στον «κύριο Φαμελλάκη», έγινε κατά λάθος.
Ερωτηθείς, τέλος, για το δυισμό (άλλος αρχηγός για την αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινωνία και άλλος στη Βουλή), εκτίμησε πως είναι μια δυσκολία για το κοινοβουλευτικό σύστημα. «Μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να είναι λειτουργικό». Ωστόσο, σημείωσε με έμφαση κλείνοντας, «το πρόβλημα δεν θα είναι εκεί, το πρόβλημα είναι αυτό που εντόπισε ο πρωθυπουργός, η έλλειψη περιεχομένου, το κενό, το ότι στην πραγματικότητα πολιτεύεται ο συγκεκριμένος και επομένως -στο βαθμό που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ- ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα», κατέληξε.
- Δύο άνθρωποι επικοινώνησαν για πρώτη φορά μέσα από τα όνειρά τους
- Φαρμακευτικά φυτά «χρωματίζουν» υφάσματα και έχουν αντηλιακή προστασία
- Πέθανε η Αλέκα Τουμαζάτου
- Ποιές διασημότητες βρίσκονται στο πλευρό της Χάρις και του Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο
- Ιράν, Ρωσία και Ομάν διεξάγουν ναυτικά γυμνάσια στον Ινδικό Ωκεανό