Υλικά
1 πακέτο 500 γρ. πένες
250 γρ φρεσκα μανιτάρια champignonκομμενα σε λεπτες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1/4 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
500 γρ. φυτικό τριμμένο τυρί(κολιός)
Αλάτι,πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα σόγιας
5 κ.σ κορν φλαουρ
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
p4160213_400_01Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο νερακι και ελάχιστο λάδι να γυαλίσει και ριχνουμε τα μανιτάρια κομμενα σε λεπτές φέτες.Τα γυρίζουμε λίγες φορές με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και λίγο σκορδο σε σκόνη και σκεπαζουμε να μαγειρευτουν και να πιουν το ζουμί τους.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας και ρίχνουμε το κορν φλαουρ ανακατεύοντας γρήγορα να δέσει.Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ βαζουμε μια στρώση πένες και ανακατεύουμε με 2 κουτάλες μεγάλες μπεσαμελ συν λίγο απο το τυρί μας.
Βάζουμε μια στρώση μανιταρια και επαναλαμβανουμε το ίδιο με τα μακαρονια και τη μπεσαμέλ.
Ξανά μανιταρια και τελειωνουμε με μπεσαμελ και τριμμένο φυτικό τυρί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.