Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 krg πατάτες
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τα πράσα και τις πιπεριές και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Αλατίζουμε.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή ότι άλλο μας βολεύει).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο.
Ενώνουμε με τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα, λαδώνοντάς τα πολύ καλά.
Βάζουμε 3 φύλλα κάτω (αναλόγως πόσα έχει το πακέτο) αδειάζουμε τη γέμιση και ολοκληρώνουμε με 3 φύλλα πάνω.
Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο (που θα βοηθήσει στο ρόδισμα), χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°C για 50-60′.