Υλικά
12 γαρίδες
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα
1/4 φλ. τσαγιού ούζο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.