Υλικά
- 6 μεγάλες πιπεριές πολύχρωμες (όχι πράσινες)
- αλάτι
- 200 γραμμ. σπαγγετίνι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα αντσούγιας
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
- 2 κ.σούπας ξύδι
- φύλλα φρέσκιας ρίγανης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλε τις πιπεριές σε δυνατό γκρίλ για λίγα λεπτά να μαυρίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Βάλ’ τες σε μεγάλο μπολ και σκέπασέ τες με πλαστική μεμβράνη αφήνοντάς τες για 15 λεπτα .Κόψε το καπάκι τους, αφαίρεσε το φλούδι τους και τους σπόρους. Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε αλάτι. Μαγείρεψε τη σπαγγετίνι 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Σούρωσε τα ζυμαρικά. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.