Υλικά
Για τη σάλτσα
- 1 κόκκινο μήλο
- 2 μπανάνες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- σπόροι από 2 κουκούτσια κάρδαμου προαιρετικά
- χυμό από 1 λεμόνι
- 200 ml νερό
Για τη σαλάτα
- φρούτα της επιλογής μας
- μερικά μπισκότα ολικής άλεσης προαιρετικά
- κανέλα τριμμένη
- μέλι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές κάθετες φέτες και τα μήλα σε κύβους 1 εκ.
- Τα ρίχνουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία παχύρευστη σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ, παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως και χρησιμοποιούμε τη σάλτσα πάνω στη φρουτοσαλάτα μας.
- Καθαρίζουμε τα φρούτα αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά, τα κόβουμε σε ωραία κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τη σάλτσα, την κανέλα, έξτρα μέλι και τα μπισκότα αν έχουμε.