Υλικά
1 ¼ κούπας τσαγιού μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές φρέσκο γάλα
15 μπισκότα πτι-μπερ, ολόκληρα
2/3 κούπας τσαγιού κακάο σκόνη (άγλυκο)
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Επιπλέον
λίγο φρέσκο γάλα για τα μπισκότα
Τι κάνουμε:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μαργαρίνη, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κακάο. Δουλεύουμε με μίξερ χειρός, να ενωθούν καλά τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Συναρμολόγηση:
Στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε μια καθαρή επιφάνεια.
Ρίχνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολάκι.
Βγάζουμε τη κρέμα σοκολάτας από το ψυγείο.
Βουτάμε ένα μπισκότο για δευτερόλεπτα στο γάλα.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας και το απλώνουμε στο μπισκότο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Βουτάμε άλλο ένα μπισκότο στο γάλα και το τοποθετούμε επάνω στο προηγούμενο μπισκότο. Η κρέμα θα είναι ανάμεσα στα μπισκότα, σαν σάντουιτς δηλαδή.
Απλώνουμε πάλι κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμη τρεις φορές.
Κάθε σάντουιτς μπισκότων θα περιλαμβάνει 4 φορές γέμιση, ενώ τα μπισκότα που βρίσκονται στη αρχή και στο τέλος (από έξω δηλαδή) δε θα έχουν κρέμα.
Φτιάχνουμε 3 τέτοια σαντουιτσάκια και τα τοποθετούμε όρθια επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, το ένα πίσω από το άλλο.
Για να κολλήσουν μεταξύ τους απλώνουμε λίγη κρέμα σοκολάτας και τα ενώνουμε.
Με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτουμε όλο το γλυκό εξωτερικά.
Τυλίγουμε πολύ προσεκτικά το γλυκάκι με το χαρτί, ώστε να κολλάει ακριβώς το χαρτί επάνω στο γλυκό, χωρίς να κάνει ζάρες, για να διατηρηθεί το σχήμα του.
Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη, όπου και διατηρείται.
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές, για να μη σπάσουν τα μπισκότα και μας διαλυθεί.
Καλό είναι το σερβίρισμα να γίνει γρήγορα, γιατί εκτός κατάψυξης λιώνει εύκολα το γλυκάκι.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, πιστεύω ότι το καρύδι είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.
Πηγή:syntageskardias.blogspot.gr