Υλικά
- 4 πράσινες πιπεριές για γέμισμα
- 4ντοματες
- 4 πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 150 γρ φέτα τριμμένη
- 150 γρ γκούντα τριμμένο
- 100 γρ παρμεζάνα
- 120 γρ ρύζι άσπρο και κίτρινο
- 1 κρεμμύδι
- πιπέρι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, σκορδο σκόνη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, Κόβουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε και τις καθαρίζουμε.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζι με το ρυζι, βάζουμε τα μπαχαρικά
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το εσωτερικό απο τις ντομάτες και τον πελτε μαζί με ενα ποτήρι νερο
- Αφήνουμε να ρουφήξει το ρύζ το νερακι
- Αφήνουμε 5 λεπτά το ρύζι να κρυώσει λιγο και έπειτα ρίχουμε τα τυριά μέσα. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα λαχανικά μας.
- Τα βάζουμε στο ταψί μαζι με τις πατάτες και λίγο λαδάκι. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερακι και τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1μιση ώρα