Υλικά
- 4-6 φλιτζ. ρόκα
- 1 μικρό φινόκιο σε λεπτές φετούλες
- 1-2 ώριμα αχλάδια
- 80 γραμμ. τριμμένο πεκορίνο
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 60 γραμμ. προσιούτο κομμένο σε κομμάτια
- Για το dressing
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας ξύδι
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- μια ιδέα από μια σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνε και στράγγισε καλά τη ρόκα. Βάλε τη ρόκα, το φινόκιο, το αχλάδι, το μαϊντανό σε ένα μπολ και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε το τυρί και το προσιούτο και ανακάτεψε πάλι.
Για το dressing: Βάλε όλα τα υλικά σε μπολ και χτύπα τα με σύρμα για να ενοποιηθούν. Ρίξε λίγο dressing πάνω στη σαλάτα και ανακάτεψε. Συνέχισε να προσθέτεις dressing και να ανακατεύεις μέχρι να καλυφθεί αρκετά η σαλάτα.
Σερβίρεται αμέσως.
Πηγή:tlife.gr