Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο
- μισό πακέτο χυμό ντομάτας
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
- 500 γρ. κιμά ανάμικτο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- λίγο ελαιόλαδο
- φρυγανιά
- 1 kg πατατες
Εκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε τον κιμά. Μέσα στον κιμά ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φρυγανιά όσο πάρει. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο και τον αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα.
2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τον δυόσμο και λίγο νερό. Το αφήνουμε να βράσει για λίγο αλλά να κρατάει όλα τα ζουμιά της.
3. Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλό σχήμα (σαν τσιπς), και τις τοποθετούμε στην βάση ενός πυρέξ. Την μία πάνω στην άλλη.
4. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας από πάνω. Προσέχουμε η σάλτσα να πάει παντού. Η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετά νερουλή γιατί εκεί μέσα θα ψηθούν οι πατάτες.
5. Αφού τελειώσουμε και με την σάλτσα τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου μία ώρα ή ανάλογα με τον φούρνο μας.
6. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μαιντανό και για πιο έξτρα γεύση μπορούμε να τρίψουμε και λίγη παρμεζάνα από πάνω.
Πηγή:akispetretzikis.com