ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 4 μήλα
- 4 κ.τ.γ.φρέσκος χυμός λεμονιού
- 4 κ.τ.σ.μαργαρίνη λιωμένη
- 8 κουταλιές μαρμελαδα φραουλα
- 8 κουταλιές μπράντυ
- 4 κ.τ.σ.καφέ ζάχαρη
- 1 κ.τ.γ. μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- αμύγδαλα καβουρδισμένα
- σταφίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το μπράντι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και την κανέλλα. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, ραντίζουμε το εσωτερικό του με το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Ρίχνουμε 2 κ.τ.γ. σε κάθε μήλο και ραντίζουμε με ότι περίσεψε. Ψήνουμε για 25′. Ύστερα γεμίζουμε τα μήλα με την Μαρμελάδα Μακεδονική και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20′ λεπτά αλλά στους 150 βαθμούς.
Διάρκεια: 50′
Πηγή;lovecooking.gr