Υλικά
400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
200 γραμμάρια ρύζι
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 γραμμάρια αμπελόφυλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι μέτριο (ψιλοκομμένο)
1 ντομάτα ώριμη (ψιλοκομμένη)
Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και το ρύζι πλυμένο και ανακατεύουμε καλά. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και ακολούθως τα παίρνουμε ένα ένα και τα γεμίζουμε με μία κουταλιά της σούπας γέμιση και την τυλίγουμε. Όταν τους τυλίξουμε όλους, στρώνουμε με αμπελόφυλλα τον πάτο της κατσαρόλας και τους αραδιάζουμε σφιχτά τον έναν με τον άλλο. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι, τους καλύπτουμε με ένα πιάτο, και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Βάζουμε το καπάκι και τους βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Πηγή:tanea.gr