Υλικά
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 600 γρ αλεύρι
- 3 βανίλιες
- 1 κγ μπέικιν
- 1/2 κγ αλάτι
- 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
- 1 κονσέρβα νερό εβαπορέ
- 5-6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 5 κουταλιές ζάχαρη
- 5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- λιγο κανέλα
- λιγη ζάχαρη
- 8 πτι μπερ μπισκότα τριμμένα
Εκτέλεση
- Κάνουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
- Μέτα σιγά σιγά το αλεύρι και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε το 1/4 σε μεμβράνη και στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Βάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε μεμβράνη και στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
- Σε ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα απλώνουμε την ζύμη από το ψυγείο με τα χέρια.
- Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο, απλώνουμε τα μήλα, ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλα και από πάνω την κρέμα.
- Βγάζουμε την ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε πάνω από την κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς!!!
- Μόλις ψηθεί ρίχνουμε κανέλα από πάνω και αφού κρυώσει ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!
Πηγή:sintagespareas.gr