Υλικά για τη ζύμη
175 γρ αλεύρι σκληρό
175 γρ αλεύρι μαλακό
175 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους
75 γρ. νερό
7 γρ. Αλάτι
7 γρ. Ζάχαρη
Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
3 κρεμμύδια
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
½ κλαδάκι δεντρολίβανο
Υλικά για τη γέμιση
3 αυγά
120 ml γάλα φρέσκο
120 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μιξέρ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
3) Ανοίγουμε την ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μία σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.
4) Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
5) Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε ένα τηγάνι, μέχτρι να γίνουν διάφανα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και αφήνουμε να καραμελώσουν για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
6) Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε.
7) Απλώνουμε τα κρεμμύδια στην ψημένη ζύμη και γεμίζουμε με το μείγμα του γάλακτος.
8) Ψήνουμε στους 180oC για 30-40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει για το σερβίρισμα.
Πηγή:.tanea.gr