Τι χρειαζόμαστε:
- ½ κιλό φύλλο κρούστα (ή κουρού)
- 800 γρ. πιπεριές κέρατα
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πορτοκαλί
- 1 μικρό κρεμμυδάκι
- ½ κούπα τραχανά
- 1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 3 αυγά (το ένα για το άλειμμα του φύλλου)
- 300 γρ. Φέτα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι έως ότου να μαραθούν.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 2 αυγά, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον τραχανά και την φέτα θρυμματισμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε σοτάρει.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε τη μισή ποσότητα του φύλλου, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
- Αλείφουμε με αυγό το φύλλο.
- Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Πηγή:sintagespareas.gr