Είναι η εποχή των σπαραγγιών, αβγά υπάρχουν και η ομελέτα με σπαράγγια είναι ένα πιάτο εύκολο και πλούσιο σε πρωτεΐνες.
Υλικά για 4 άτομα
10 σπαράγγια πράσινα
8 αυγά φρέσκα
1 ποτήρι γάλα
100 γραμμάρια μπέηκον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και βράστε τα σε καυτό νερό, για 3-4 λεπτά
Προσοχή να μη λυώσουν
Ροδίστε τα σπαράγγια απαλά σε τηγάνι, με το βούτυρο -Βάλτε τα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το μπέηκον ή το ζαμπόν, αν το επιλέξετε -Βάλτε τα στην άκρη
Ρίξτε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στη μέση, ρίξτε από πάνω το μπέηκον
Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε τα στο τηγάνι
Σηκώστε λίγο τα σπαράγγια για να πάει το αυγό από κάτω και να ψηθεί
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Ρίξτε το μαϊντανό παντού ψήστε ακόμη λίγο, διπλώστε την ομελέτα στα δύο και έτοιμη για… φάγωμα.