Παραδοσιακό, νοστιμότατο και διαχρονικό ειδικά για τα μεσημέρια της Κυριακής….
Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο 1,5-2 κιλά
2 κιλά πατάτες(baby, η ολόκληρες)
12 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Κλωνάρια θυμαριού, φρέσκο
Προαιρετικά λίγα ντοματίνια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Αλατίστε το μπούτι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού και κάντε μασάζ, 5 λεπτά
Τοποθετήστε το στο ταψάκι
Πλύντε τις πατάτες baby καλά και βάλτε τις όμορφα στο ταψάκι, αν είναι οι ολόκληρες κόψτε σε χοντρά κομμάτια
Μην καθαρίστε τα σκόρδα, βάλτε τα ολόγυρα -Πιπέρι και θυμάρι
Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό
Καλύψτε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο -Για κάθε κιλό αρνιού χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα ψήσιμο
Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο μισή ώρα πριν το τέλος
Ελέγξτε αν χρειαστεί και άλλα υγρά
Οταν ψηθεί, αφήστε το ένα τέταρτο να χαλαρώσει και σερβίρετε με σαλάτες και σάλτσες
Σερβίρετε σε πιατέλα τις πατάτες ολόκληρες και το κρέας σε φέτες