Μουστοκούλουρα βραβευμένα
Από τον περίφημο φούρνο Δαρεμά, στο Μαρκόπουλο Αττικής
Υλικά
1500 γρ. αλεύρι εκλεκτό για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
600 ml μούστος βιολογικός
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
100 ml brandy ή κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον μούστο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά ή τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε ακόμα και πλεξούδες.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους τα μουστοκούλουρα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε σχάρα τα μουστοκούλουρα να κρυώσουν χωρίς να καλύψουμε για να μείνουν τραγανά.
Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί στρωμένο με ρυζόχαρτο.
Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι ή να προσθέσουμε στο μείγμα μερικές σταφίδες.
Πηγή : emvolos.gr
Most Viewed
Latest Articles
Categories
- Advertorial (103)
- Auto (167)
- Editor's Choice (1,654)
- Energy (126)
- English (4)
- Headlines (14,475)
- IL Consigliere (264)
- Life (4,699)
- Media (3,969)
- Opinions (2,338)
- Sports (5,656)
- Spots (8,663)
- Tech (1,890)
- Top Stories (1,860)
- Uncategorized (7,130)
- ΑΓΟΡΑ (14)
- Αφιέρωμα (17)
- Αφιέρωμα1 (11)
- Αφιέρωμα2 (15)
- Γυναίκα & Επιχειρηματικότητα (9)
- Ειδήσεις (22,091)
- Εικονες (715)
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 (620)
- Ενέργεια (461)
- ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (12)
- Επιχειρηματικότητα (14)
- Εργασία (96)
- Έρευνα (95)
- Ευρωεκλογές 2024 (275)
- Κόσμος (22,854)
- Νερό (43)
- Οικονομια (14,623)
- Οψεις (1,934)
- Πολιτικη (65,046)
- προσωπο (386)
- Ρουμπρικα (703)
- Συμφωνία Πρεσπών (161)
- Συνέντευξη (1)
- Τουρκια (84)
- Υγεια (968)
- Φάκελοι (110)