Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος σημείωσε ότι αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς.
«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο, καθώς όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».
Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος», δήλωσε.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μια μητέρα 69 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ ο γιος της νοσηλεύεται σε διπλανή ΜΕΘ, διασωληνωμένος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε, μιλώντας στον Σκάι.
Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.