Υλικά:
•2 1/2 κιλά πατάτες
•1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
•4 αυγά χτυπημένα
•150ml ελαιόλαδο
•200γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
•100γρ τρίμματα φέτα
•100γρ παρμεζάνα τριμμένη
•100γρ γάλα
•1 κ.σ κοφτή ρίγανη
•1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
•Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
•Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αφθονο αλατισμένο νερό
•Μόλις κρυώσουν τις λιώνουμε με τον μύλο λαχανικών ή με ένα πηρούνι
•Παίρνουμε 2 κ.σ απο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε ενα μικρό τηγάνι το κρεμμύδι
•Το ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες,προσθέτουμε τα αυγά,τα τυριά,το γάλα,την ρίγανη,τον μαιντανό,το λάδι(κραταμε λίγο για να αλείψουμε την πατατόπιτα)αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα
•Λαδώνουμε ενα ταψί 30Χ40 και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα
•Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια της πατατόπιτας με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά