Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/anatropinews.gr/staging.anatropinews.gr/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the miblerr domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/anatropinews.gr/staging.anatropinews.gr/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Η συνάρτηση _load_textdomain_just_in_time κλήθηκε εσφαλμένα. Η φόρτωση της μετάφρασης για τον τομέα miblerr ενεργοποιήθηκε πολύ νωρίς. Αυτό είναι συνήθως ένδειξη για κάποιο κώδικα στο πρόσθετο ή το θέμα που εκτελείται πολύ νωρίς. Οι μεταφράσεις θα πρέπει να φορτώνονται στην ενέργεια init ή αργότερα. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.7.0.) in /var/www/vhosts/anatropinews.gr/staging.anatropinews.gr/wp-includes/functions.php on line 6121

Deprecated: Creation of dynamic property Kirki\Field\Repeater::$compiler is deprecated in /var/www/vhosts/anatropinews.gr/staging.anatropinews.gr/wp-content/plugins/kirki/kirki-packages/compatibility/src/Field.php on line 305

Deprecated: Creation of dynamic property Kirki\Field\Repeater::$compiler is deprecated in /var/www/vhosts/anatropinews.gr/staging.anatropinews.gr/wp-content/plugins/kirki/kirki-packages/compatibility/src/Field.php on line 305
Γιάννης Σφενδυλάκης/ Πάμε στοίχημα; – Staging anatropinews.gr

Copyright © 2025 anatropinews. Created by: SiteDesign

Γιάννης Σφενδυλάκης/ Πάμε στοίχημα;

by ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΕΝΔΥΛΑΚΗΣ

Διαβάζουμε για τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας και κατέκαψε τα Γεράνεια Όρη.

Πάνω από 71.000 στρέμματα γης έγιναν κάρβουνο. Ενημερωνόμαστε από τα  Π.Ο.Π. εγχώρια Μ.Μ.Ε. για τις δηλώσεις του κυρίου Χαρδαλιά, οι οποίες κάνουν αναφορά στη νίκη της πυροσβεστικής. Για αυτούς, η πυροσβεστική ¨κέρδισε το στοίχημα¨. Προφανώς, ο λογογράφος και ο κύριος Χαρδαλιάς αγνοούν την κακή ιστορία που έχει η χώρα με τα στημένα παιχνίδια, για χάρη του παράνομου στοιχήματος.

Όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη, λέει ο σοφός λαός. Αναρωτιέμαι όποιος κερδίζει ¨στοιχήματα¨ τι άλλο να χάνει άραγε, εκτός από πράσινους πνεύμονες;

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά ότι, στην περίπτωση που η ΝΔ πέσει, η νέα κυβέρνηση θα παραλάβει μεταφορικά “καμένη γη” λόγω των νομοσχεδίων που περνάνε στη βουλή. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με το σώμα της πυροσβεστικής υποστελεχομένο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, η επόμενη κυβέρνηση -αν υπάρξει- θα παραλάβει καμένη γη στην κυριολεξία. Σε καμία περίπτωση, μια τέτοια κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη για κανένα.

Από την άλλη, υπάρχει μια περίπτωση  καμένου, όπου όλοι είναι ευχαριστημένοι. Και αναφερόμαστε στην καμένη κρέμα ή crèmebrulee,που λένε στο χωριό μου από την πλευρά της μάνας μου αυτή τη φορά. Τη συναντάμε πρώτη φορά, το 1691 σε ένα βιβλίο με συνταγές του άλλου σεφ FrancoisMassialot. Πρόκειται για μια πλούσια κρέμα αρωματισμένη με βανίλια, την οποία πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στην συνέχεια την καίμε μέχρι να σχηματιστεί η καραμέλα. Η συνταγή και η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή.

Για την καμένη κρέμα θα χρειαστείτε:

410 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% σε λιπαρά

175 γραμμάρια γάλα πλήρες

117 κρόκους αυγών (περίπου 6 κρόκους από αυγά μεσαίου μεγέθους)

88 γραμμάρια ζάχαρη

1 φασόλι βανίλιας Μαδαγασκάρης

Καστανή ζάχαρη για την καραμέλα

Για την παρασκευή:

  1. Σχίστε την βανίλια στη μέση και με την άκρη του μαχαιριού μαζέψτε τους σπόρους από το εσωτερικό.
  2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείστε το γάλα, τη ζάχαρη και το φασόλι βανίλιας μαζί με τους σπόρους και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα.
  3. Καλύψτε με μια μεμβράνη την κατσαρόλα για δέκα λεπτά για να πάρει το γάλα όσο το δυνατόν περισσότερο άρωμα από την βανίλια (ιδανικά αν δεν βιάζεστε αφήστε την κατσαρόλα καλυμμένη για ένα 24ωρο).
  4. Σουρώστε το γάλα και ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους κρόκους.
  5. Μοιράστε την κρέμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος θέλουμε η κρέμα να minimumπάχος 3 εκατοστά, τοποθετείστε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα στους 90℃.
  6. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το ξεκουραστεί για μια ώρα πριν το βάλετε στο ψυγείο.
  7. Όταν είστε έτοιμοι να την δοκιμάσετε, απλώστε μια στρώση λεπτή από καστανή ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο κάψτε την μέχρι να γίνει καραμέλα.

Βάζω στοίχημα ότι είναι η πιο εύκολη καμένη κρέμα που θα έχετε φτιάξει.

Εικονογράφηση: Marc Chatov“Crème Brûlée” – Contemporary Realism – Still Life

Latest Articles
Instagram