© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Steak Marinade από τον Gordon Ramsay

by NewsEdit

Αυτή είναι η “μυστική” συνταγή Μαρινάδας για Μπριζόλα του Gordon Ramsay

λικά:

  • 340 γρ μπριζόλα
  • 80 ml βαλσαμικό ξύδι
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (ψιλοκομμένα)
  • 160 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2.5 ml χοντρό αλάτι
  • 2.5 ml φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1.5 ml καυτερή πιπεριά

Οδηγίες:

  1. Ψιλοκόψτε τα 2 σκελίδες σκόρδο και τα 2 κλωναράκια δεντρολίβανο.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 80 ml βαλσαμικό ξύδι, 30 ml σάλτσα σόγιας, 160 γρ καστανή ζάχαρη και 45 ml ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε στο μπολ το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το σκόρδο, το χοντρό αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την καυτερή πιπεριά και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε μια σακούλα zip-lock και κλείστε την καλά. Ανακινήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Βάλτε τώρα τη μπριζόλα μέσα στη σακούλα και ανακατέψτε την ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη μαριναρισμένη μπριζόλα στο ψυγείο για 6 ώρες.
  6. Μετά τη συντήρηση στο ψυγείο, βγάλτε τη μπριζόλα, σκουπίστε τη με ένα απορροφητικό χαρτί και αφήστε τη στην άκρη για να τη μαγειρέψετε.
  7. Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφήστε το να ζεσταθεί και στη συνέχεια βάλτε τη μπριζόλα στο τηγάνι και τηγανίστε τη μέχρι να γίνει τραγανή και να βγάλει τα αρώματα της.

Σημειώσεις:

  1. Μαρινάρετε το κρέας σε δοχείο (γυάλινο ή πλαστικό) που δεν είναι μεταλλικό ή σε σακούλα κατάψυξης στο ψυγείο.
  2. Απορρίψτε τη χρησιμοποιημένη μαρινάδα ή βράστε τη σε δυνατό βρασμό για λίγα λεπτά μέχρι να φτάσει τους 74°C.
  3. Καταψύξτε τη μαρινάδα σε παγοθήκες, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο χρειάζεστε όταν θέλετε να μαρινάρετε μια μπριζόλα.
Latest Articles
Instagram
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress